Datacenter Amsterdam / Schiphol-Rijk

Optimale prestaties in onze state-of-the-art datacenters

Datacenters vormen het fundament van een digitale strategie van waaruit je je bedrijf kunt opbouwen en uitbreiden. Steeds meer bedrijven kiezen voor het outsourcen van hun IT-omgeving en dataopslag en gaan op zoek naar datacenters met colocatie oplossingen. De internationale datacenters van maincubes in Amsterdam en Frankfurt bieden hoogwaardige colocatiediensten. Op ons datacenter in Nederland is de Europese regelgeving van toepassing, die wij aanvullen met Duitse principes voor wat betreft kwaliteit, naleving en striktheid.

100% online

Beschikbaarheid, stabiliteit en de hoogste prestaties van jouw IT-infrastructuur zijn onze belangrijkste pijlers. Dat wil zeggen dat wij IT-ruimtes in ons datacenter verhuren, die uitgerust zijn met alle voorzieningen die nodig zijn om jouw IT-infrastructuur altijd online te houden. Onze datacenters zijn voorzien van de modernste technologieën waarmee we een hoge efficiëntie bereiken. In veiligheid, in stroomvoorziening én in klimaatbeheersing.

Wil je gebruik maken van de colocatie diensten van maincubes? Ons doel is om voor ieder bedrijf de perfecte colocatie dienst aan te bieden, van 1 serverrack tot een privé serverruimte. Onze diensten zijn helder en transparant.

maincubes datacenter Amsterdam (AMS01) / Schiphol-Rijk
maincubes datacenter Amsterdam (AMS01) / Schiphol-Rijk

Datacenter Frankfurt

In de buurt van de “Rijn-Main Metropool Frankfurt” staat een van de krachtigste datacenters ter wereld. Met maincubes FRA01 zetten we nieuwe normen voor datacenters met betrekking tot architectuur en technologie. In de IT rooms zijn geen muren of pilaren om de IT racks van onze klanten te hinderen. Innovatieve koelsystemen maken individuele klimaatbeheersing in de verschillende IT ruimtes mogelijk. De Power Usage Effectiveness (PUE) is lager dan 1,3 en we garanderen een minimale output van 2 kilowatt per vierkante meter. Een redundante voeding en een beveiligingssysteem met meerdere niveaus beschermen jouw gegevens in overeenstemming met de Duitse normen voor gegevensprivacy en bedrijfsveiligheid. maincubes FRA01 is de perfecte omgeving voor jouw data. Voor onze klanten is het voordeel van een datacenter in zowel Frankurt als Amsterdam dat je eenvoudig een een tweede datacenter locatie kunt toevoegen wat jou nog meer zekerheid en garantie biedt voor uptime en veiligheid van jouw data. En omdat je zaken doet met één organisatie heb je ook het gemak van één aanspreekpunt voor onze datacenters in zowel Nederland en Duitsland.

Datacenter Frankfurt (FRA01)

Kies je voor maincubes datacenter, dan kies je voor…

Non-stop stroomvoorziening

Wij garanderen zero-outage en bieden een gewaarborgde en redundante stroomvoorziening. maincubes beschikt over meerdere noodstroomaggregaten die in combinatie met UPS voorzieningen in no-time het datacenter voor lange tijd kan voorzien van stroom in een situatie van tijdelijke stroomuitval.

Duurzame klimaatbeheersing

Met onze innovatieve en energiezuinige koelsystemen in ons datacenter creëren we het perfecte klimaat voor jouw IT-infrastructuur.

100%
veilige omgeving

Met een toegangssysteem met meerdere niveaus en veiligheidspersoneel dat 24/7 op locatie aanwezig is, kun je rekenen op de hoogste mate van veiligheid in en om het datacenter.

Geavanceerd brandmeldsysteem

Ons zeer geavanceerde brandmeldsysteem voorkomt dat een onveilige situatie plotseling brandgevaarlijk wordt. Afzonderlijke zones kunnen geblust worden, zonder impact op andere ruimtes.

Altijd verbonden

Met een veelvoud aan carriers die zijn aangesloten op ons datacenter ben je altijd en overal verbonden; nationaal en internationaal. Ook aansluitingen op nationaal en internationaal toonaangevende internet exchanges zijn eenvoudig te realiseren vanuit ons datacenter.

Helder en transparant

Wij gaan met colocatie terug naar de essentie. Dat blijkt uit onze heldere diensten, een duidelijke structuur, onze persoonlijke service en een transparante prijsstelling.

Geïnteresseerd in onze data center diensten?

Wij geven je graag een persoonlijke rondleiding in ons datacenter Amsterdam.
Komt het beter uit als we naar jou komen voor meer uitleg? Geen probleem.