maincubes opent FRA01-datacenter

Colocatie Made in Germany: veilig, efficiënt en gebruiksvriendelijk

Frankfurt, 27 september 2017 - De Duitse datacenter-operator en SME, maincubes, zullen hun nieuwe datacenter in de Rhein / Main in gebruik nemen op 1 oktober 2017.

In slechts 16 maanden tijd werd een hypermodern datacenter gebouwd met 4.200 vierkante meter aan IT-ruimte en een totale operationele prestatie van 11 megawatt. De openingsceremonie vindt plaats op 26 oktober 2017 onder het motto "Digitalisering heeft een veilig nieuw thuis bij ons". Gasten en sprekers uit de politiek en het bedrijfsleven worden verwacht. Bovendien biedt deze dag de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen en te ervaren hoe in de toekomst meer dan 2000 racks efficiënt en veilig kunnen worden bediend, zelfs met de zeer hoge vermogensdichtheid van 10 kW en meer.

Samen met de strategische partners biedt maincubes een uitgebreid SecureExchange-platform, dat klanten een belangrijke toegevoegde waarde biedt op weg naar een digitale toekomst: veilige en efficiënte connectiviteit en clouddiensten over de hele wereld met directe toegang vormen de basis voor veilige ecosystemen, zoals onder meer nodig in Industry 4.0 en Finance Cloud.

De directe verbinding van het SecureExchange-platform met DE-CIX, dat zich op slechts 800 meter afstand bevindt, betekent dat het nieuwe datacenter van maincubes precies in het midden van de internet- en cloudwereld ligt. Belangrijke services zoals Microsoft Azure of Amazon Web Services kunnen zo veilig en direct worden bereikt. Bovendien biedt het ITENOS Data LogistIX-platform de mogelijkheid om flexibele multi-cloudstrategieën te implementeren.

Dankzij een veilige verbinding met het datacenter van maincubes in Amsterdam hebben alle klanten die verbonden zijn met die internethub ook toegang tot al deze services. Voor maincubes is veiligheid een ultiem kwaliteitscriterium en op dit gebied overtreft het zelfs veel van de gebruikelijke marktstandaarden. Gegevensbescherming (GDPR), ISO27001 en TÜV niveau 3 worden door elke klant verwacht. Daarnaast heeft maincubes ook de industriestandaard "ZeroOutage" gerealiseerd en bieden zij 100% beschikbare colocatiediensten op basis van de implementatie van de best practices van ZeroOutage in het SLA-gebied.

Colocatie met dat extra beetje beveiliging is met name bedoeld voor MKB-klanten, om in de toekomst meer gebruik van colocatie, connectiviteit en cloudservices mogelijk te maken en nieuwe bedrijfsactiviteiten te exploiteren. Systeemverkopers en cloudproviders kunnen hun klanten passende, verfijnde services aanbieden.

Met haar actieve lidmaatschap van de Alliance for Cyber Security, TeleTrust en MKB-bedrijfsverenigingen willen maincubes helpen om veel van de bestaande obstakels waarmee bedrijven tegenwoordig worden geconfronteerd, te overwinnen.

Feiten over het nieuwe datacenter zijn te vinden op www.maincubes.com

Back to Overview

 

maincubes B.V.
Capronilaan 2
1119NR Schiphol Rijk