maincubes presenteert Data Center Security op telecomconventie Magenta Security 2017

Frankfurt, 31 mei 2017 - Internationale datacenters van maincubes zullen hun datacenter-beveiligingsaanbod presenteren op de telecomconventie Magenta Security, gehouden op 20 en 21 juni in München.

Als zilveren sponsor presenteert maincubes op haar stand de nieuwste vereisten en mogelijkheden voor het verbeteren van de integriteit en beveiliging van datacenters. Een van de belangrijkste problemen die door de exploitant van het datacenter moeten worden aangepakt zijn colocatie, fysieke beveiliging en juridische beveiliging.

Datacenters ondersteunen IT-beveiliging. Bedrijven die hun IT uitbesteden aan externe datacenters, moeten beschikken over klassieke IT-beveiligingsexpertise en de hoogste kwaliteitsnormen hanteren bij het kiezen van een datacenter-operator. Wie de operator is in termen van eigendom of aandeelhoudersstructuur is een belangrijke overweging, evenals waar het bedrijf is gevestigd. Deze vragen zijn van primair belang in veel industrieën. Een geavanceerd systeem voor toegangscontrole tot faciliteiten is essentieel dankzij de modernste technologie die de cirkel beperkt van degenen die in staat zijn om fysieke toegang te krijgen tot IT-systemen. Locatiefactoren en technische apparatuur zijn ook van groot belang voor het realiseren van veiligheid. Het moet bijvoorbeeld worden uitgesloten dat een cyberaanval op de openbare energievoorziening leidt tot een storing die de onderneming aanzienlijke schade berokkent. Nood-backupsystemen zijn dus een belangrijke verdediging om cyberaanvallen ondoeltreffend te maken. De premium services van maincubes bieden maximale beveiliging, waardoor een continue werking van datacenters wordt gegarandeerd.

Redundante locaties op verschillende locaties vormen een ander belangrijk element in de strijd tegen cybercriminaliteit, in overeenstemming met de laatste wijzigingen in de nieuwe EU-verordening gegevensbescherming. De datacenters op de huidige Rijn / Main- en Amsterdam-locaties van maincubes zorgen voor maximale bedrijfscontinuïteit in combinatie met juridische bescherming inzake Europese gegevensopslagwetten. Bedrijven profiteren van de mogelijkheid om hun gegevens over verschillende locaties te spiegelen met behulp van een enkele betrouwbare Duitse datacenter-provider met de technologie om ervoor te zorgen dat er nog steeds een onbeschadigde hoeveelheid gegevens overblijft, bijvoorbeeld na een ransomware-aanval. Alle maincubes-locaties ondergaan een ISO 27001-certificering om onze klanten te verzekeren van het ontvangen van een betrouwbaar gegevensbeveiligingsbeheersysteem dat van begin tot eind gecertificeerd is. ISO 27001 voorziet in een systematische aanpak die vertrouwelijke gegevens beschermt, de integriteit van operationele gegevens waarborgt en de beschikbaarheid van IT-systemen verhoogt. Een centraal aspect van ISO 27001 is de risicoanalyse die wordt gebruikt om risico's in de eerste stap te herkennen, deze in de tweede stap te evalueren en ze in een extra stap te minimaliseren.

Back to Overview

 

maincubes B.V.
Capronilaan 2
1119NR Schiphol Rijk