maincubes neemt het ISO 27001-managementsysteem voor informatiebeveiliging op alle locaties over

Frankfurt, 25 april 2017 - De internationale datacenterexploitant maincubes werkt aan het behalen van de ISO 27001-certificering voor de twee datacenterlocaties Schiphol (Amsterdam) en Rhine / Main.

ISO 27001 - 2013 is gebaseerd op actief beheer van informatiebeveiliging en de eerste certificering moet in de komende maanden worden voltooid.

"De ISO 27001-certificering is een elementair onderdeel van onze premium claim. We gaan door het uitgebreide certificeringsproces, niet alleen omdat de markt en andere standaardisaties dit vereisen. Voor ons is het ook belangrijk om vanaf het begin samen te werken met onze klanten conform het hoogst mogelijke niveau van informatiebeveiliging, waarmee we onszelf aanzienlijk onderscheiden van veel concurrenten op de internationale markt, "legt Oliver Menzel, CEO van maincubes, uit als de motivatie voor de ISO 27001-certificering.

Dankzij ISO 27001 profiteren klanten van een gestructureerde werkwijze vanaf het begin van hun samenwerking met maincubes. ISO 27001 creëert een systematische aanpak die vertrouwelijke gegevens beschermt, processen garandeert, de integriteit van operationele gegevens waarborgt en de beschikbaarheid van IT-systemen vergroot. Een centraal aspect van ISO 27001 is de risicoanalyse die wordt gebruikt om risico's in de eerste stap te herkennen, deze in de tweede stap te evalueren en ze in een extra stap te minimaliseren. Een bijkomend belangrijk voordeel van het werken met een ISO 27001-gecertificeerde datacenterexploitant is compliance. Beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit worden gegarandeerd door de norm, en niet alleen in de interne processen van maincubes. Klanten kunnen erop vertrouwen dat het werk dat momenteel en in de toekomst op alle locaties wordt uitgevoerd, inclusief de infrastructuur en services, op het hoogste beveiligingsniveau wordt uitgevoerd vanwege de certificering. Alle taken die klanten overzetten naar maincubes kunnen worden gevolgd via een wederzijds overeengekomen verandermanagementproces. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om te voldoen aan de belangrijkste vereisten van auditors en geldige regels zoals Basel II bij bedrijven.

Back to Overview

 

maincubes B.V.
Capronilaan 2
1119NR Schiphol Rijk