AMSTERDAM, Nederland - 14 februari 2019 - AFIBER, een Nederlandse aanbieder van optische connectiviteitsdiensten gevestigd in Heemstede, heeft ervoor gekozen om zijn netwerkservice footprint uit te breiden naar het maincubes AMS01 datacenter in Schiphol-Rijk, in de regio Amsterdam. Middels de geïnstalleerde Point of Presence (PoP) kunnen netwerk- en IT-dienstverleners nu AFIBER's optische transmissiediensten gebruiken voor het leveren van hun diensten aan maincubes klanten. Daarnaast kan het datacenter van maincubes in Schiphol-Rijk nu worden aangesloten op alle 50+ datacenters en 1500+ bedrijfslocaties binnen het AFIBER netwerk.

De optische netwerkdiensten van AFIBER bieden maincubes de mogelijkheid om in te spelen op hoge netwerkcapaciteitseisen van klanten, variërend van 1Gbps tot een meervoudige 100Gbps. De gemiddelde netwerk latency zou daarnaast met meer dan 50 procent kunnen worden aangescherpt in vergelijking met traditionele IP- en Ethernetdiensten. AFIBER biedt daarnaast cybersecurity oplossingen met end-to-end optische encryptie voor hoge capaciteit netwerkverbindingen zonder dat dit gevolgen heeft voor de latency of throughput.

"Klanten verwachten dat een datacenter een breed ecosysteem beschikbaar heeft van netwerk- en IT-serviceproviders die hen in staat stelt om een oplossing te ontwikkelen die past bij hun doelstellingen en de benodigde flexibiliteit biedt om hun bedrijf op eigen voorwaarden te laten groeien," zegt Joris te Lintelo, directeur van maincubes Amsterdam. "De toevoeging van AFIBER's connectiviteitsdiensten aan het maincubes AMS01 datacenter in Nederland, laat zien dat wij goed luisteren naar de behoeften en eisen bij onze klanten ten aanzien van flexibele connectiviteit en security."

De volgende AFIBER diensten zijn beschikbaar in het maincubes AMS01 datacenter in Schiphol-Rijk:

 • EthernetWAVE
  Managed wavelength verbinding met 1-100GbE interfaces naar de apparatuur van de klant met optionele encryptiemogelijkheden.
 • CarrierWAVE
  Dark wavelength belicht middels apparatuur van de klant met DWDM of CWDM transceivers.
 • MetroFIBER
  Dark fiber verbinding belicht middels apparatuur van de klant.
 • AccessWAVE
  1-10Gb private wavelength verbinding van kantoorlocatie klant naar de datacenters van maincubes.

Aanvullende quotes

 • Joris te Lintelo, directeur bij maincubes Amsterdam

"Het AFIBER Optical Connectivity Platform versterkt de ‘German-engineered’ aanpak van maincubes en de uitrol van sterk beveiligde en innovatieve datacenters in de Europese markt. Wij nemen als datacenter operator met onze wortels in de Duitse markt geen enkel risico met betrekking tot de designs van de maincubes-datacenters, ook waar het gaat om ons connectiviteitaanbod. Deze overeenkomst met AFIBER breidt onze internationale connectiviteitsportefeuille verder uit en verbetert tegelijkertijd de netwerkprestaties en beveiligingsopties voor onze zakelijke klanten. Het biedt colocatie klanten zoals managed service providers daarnaast de mogelijkheid om eenvoudig lage latency en veilige verbindingen met hun klanten tot stand te brengen. De voordelen voor onze klanten zijn in lijn met onze Duitse aanpak: superieure netwerkkwaliteit en flexibiliteit in aanvulling op onze geavanceerde colocatie features; snelle netwerkinstallatie; zelfcontrole voor netwerkoperaties; en zeer schaalbare netwerkdiensten - met een persoonlijke, klantgerichte aanpak die zal helpen bij het optimaliseren van de business case en de investeringssituatie van onze klanten."

 • Thomas Visscher, commercieel directeur bij AFIBER

"Door het toevoegen van maincubes aan ons netwerk komen we in principe tegemoet aan twee soorten marktvraag. Ten eerste de vraag van ondernemingen binnen maincubes die een hoog niveau van beveiliging en connectiviteit performance nodig hebben. Ten tweede de vraag van onze netwerkserviceprovider partners die een grote kans zien in het aanbieden van hun netwerk- en IT-diensten in een nieuw geopend datacenter van een groot datacenter merk.”

-----------------------

Over AFIBER

AFIBER is een Nederlandse aanbieder van private, veilige en hoogwaardige connectiviteitsdiensten aan datacenters, ondernemingen en netwerkdienstverleners. Wij ontwerpen, bouwen en exploiteren het optische transmissienetwerk dat ten grondslag ligt aan de Ethernet- en IP-diensten van onze klanten. Deze setup stelt hen in staat om end-to-end controle te krijgen over de snelheid, prestaties en betrouwbaarheid van hun netwerken. Het AFIBER-netwerk maakt gebruik van de nieuwste optische transmissietechnologie. Ingenieuze, in eigen huis ontwikkelde systemen en processen voor het ontwerpen, leveren en monitoren van diensten, zorgen ervoor dat de netwerkdiensten snel en betrouwbaar worden geleverd. De netwerkdekking omvat 50+ datacenters en 1.500+ multi-tenant kantoorlocaties in Nederland.

Voor meer informatie over AFIBER, ga naar: https://www.afiber.net/

maincubes B.V.
Capronilaan 2
1119NR Schiphol Rijk